top of page

Barramoenda op het WK

Al jaren weten spelers van Barramoenda zich te selecteren voor het Nederlands team. Dit jaar was het WK in Zuid-Afrika en 11 mannen en 2 vrouwen waren daarbij! Die ene vrouw kwam terug met goud. Leatita is Zuid-Afrikaans en speelde bij de Zuid-Afrikaanse elite dames. Wellicht speelt ze volgend jaar voor Nederland op het EK. De andere vrouw, Tania, was coach van haar oude damesteam van Australië.

 

De heren kwamen uit in de heren elite en de heren masters. Het mastersteam met onze Harry, Sandor en Steve stond onder leiding van coach Cees Ruijer. Op voorhand was dit team nog niet compleet. Onze Wouter en Remko moesten i.v.m. blussure afhaken. Ook waren er masters die niet meekonden om andere redenen. Door de aanvulling van coach Cas Teulings en teammanager Edwin Brouwers van de elite heren konden de masters toch goede wedstrijden spelen. Uiteindelijk behaalden ze de 4e plek, terwijl het er na de round robin nog naar uit zag dat ze het zilver gingen pakken.

 

De elite heren, een groep van 12 spelers bestaande uit 6 van onze club Wijnand, Bart, Barend V, Barend O, Anthony en Mark, wisten de top 8 te halen na een spannende wedstrijd tegen USA, waarbij vlak voor tijd met 5 tegen 6 nog gescoord werd en waarbij ze in de verlenging er nog 2 maakten. Uiteindelijk werden zij 7e met een overwinning van 4-1 op gastland Zuid-Afrika. Je kon wel stellen dat de top 10 aan elkaar gewaagd was dit jaar.

 

Ook hadden we twee mannelijke scheidsrechters van Barramoenda mee, die ons land ook op dit gebied sterk hebben vertegenwoordigd. Niels is beoordeeld als 3-sters scheidsrechter en daarmee behoor je bij de topscheidsrechters van de wereld. Koen was er voor het eerst bij en behaalde direct al 2-sters.

 

In augustus 2017 is het Europees Kampioenschap voor elite en masters in Eger (Hongarije). Hier zullen onze mannen en vrouwen zeker weer voor gaan trainen om met goud terug te komen.

 

bottom of page